Lucky School

Publisert: 09.12.08

På noen linjer på en hjemmeside lar det seg ikke beskrive hverken i ord eller bilder, men vi gjør et forsøk.

 

FRA LUCKY SCHOOL TIL LUCKY WATER

Mandag 18. mai drar en delegasjon på 8 personer (hvorav 6 fra Lucky Næroset) til Sierra Leone for på nytt å besøke landsbyen Mabayo hvor vi i 2005 fikk bygd en skole, lærerbolig, latrine og brønn – og i 2007 en helsestasjon (sammen med Plan Finland). Plan er vår partner og denne gang setter vi i gang et brønnprosjekt; behovet for rent vann er som kjent akutt i bl.a. verdens fattigste land. I tillegg er det et stort problem at mange jenter ikke får gått på skole p.g.a. alle livsnødvendige oppgaver som pålegges dem – som f.eks. vannhenting i timesvis hver dag.

Takket være midler gitt LN/Lucky School de siste par årene er vi nå i stand til å finansiere rehabilitering av to brønner (i Mabayo-området) + bygge en helt ny i et annet område. Prosjektet kaller vi Lucky Water og betales med ca 150.000 kroner.
Nok en gang: takk til alle giverne (bl.a Sandvika Musikk- og kulturskole (37.000!!),  Tendenz Hårpleie AS (20.000!), Henger.no /Kjell Jevne (min. 15.000).

Bilder og mer tekst kommer når vi er tilbake :))
350---Lucky-Water-3.gif

350---Lucky-Water-2.gif
Falken 4H-jentene Anna Skaugen, Harby Maria Bokrudstad og Marianne Medlien – sammen med verdensminister HC – foretok i påsken prøveborring av rent lucky vann fra Næra. Vannflaskene bringes med nedover som et symbol og en gave.


350-Lucky-Water.gifLucky School
Vi opplevde en verden av smil, latter og glede som for alltid vil leve i oss som var så lucky å kunne være med på denne turen. På noen linjer på en hjemmeside lar det seg ikke beskrive hverken i ord eller bilder, men vi gjør et forsøk: 


Lucky School ligger i landsbyen Mabayo i Sierra Leone – og er det beste prosjektet Lucky Næroset noensinne har gjennomført. Skolen ble bygd for innsamlede midler fra private givere og fra næringslivet rundt om i landet, i hovedsak fra Østlandet.

Skoleprosjektet foregikk i samarbeid med Lise Marie Mørkved, Plan Norge og Plan Sierra Leone. Lucky School ble åpnet 6. april 2005 og en delegasjon nordmenn, bestående av bidragsgivere, presse og nærosinger, overvar åpningen.

En overveldende mottakelse og en opplevelse for livet. Les referatet fra turen her (link til referat.pdf). De innsamlede midlene (ca. 600.000 kr) dekket ikke bare selve skolebygningen, men også lærerbolig (for å sikre stabil lærerkraft), skolekjøkken (for at jentene også skal få lov til å gå på skolen) og en brønn med rent vann som ikke bare Mabayo, men også flere landsbyer i nærheten kan benytte.

Skolen har tre lærere og ca 200 elever som kommer fra Mabayo og seks andre omliggende landsbyer.
Historien om Lucky School har engasjert flere, både skolen i Næroset, Fagernes, skolen i nabobygda, Kirkekretsen, og andre som har donert penger også etter at Lucky School stod ferdig.

Disse pengene har nå resultert i en helsestasjon som har blitt bygd ved siden av skoleanlegget og denne stod ferdig 9. november 2007.

rulle-hanneogunger.jpg
rulle-lucky_school.jpg

kjell_gutt_klem.jpg

Artikkel fra Østlendigen

http://www.plan-norway.org/news/newsupdate/570535/


 

Skulestyrer skal ha ansvaret for kontakten med Plan Norge om den videre driften av skolen.
Dersom du har lyst til å støtte Lucky School er kontonummeret
1604.08.96108. 

Tilbake

Lucky Næroset - midt i væla!
Næroset ligger midt i mellom alt! N`Dele i Sør - Afrika,Karachi i Pakistan og New York i USA, midt i mellom alle 3 mjøsbyene Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Lucky Næroset er i Ringsaker kommune.


Vis større kart