Serviceminister i Lucky Næroset

Publisert: 14.01.09

I dag fikk vi innsatt en ny minister i Lucky Næroset. Det var det mest opplagte av alt som skjedde. Bjørn Havik tiltrådte som Serviceminiser akkurat nå som han har vært 50 år hos Harby (KIWI Lucky Næroset).

Jubilant i Norges Triveligste Butikk.
Artikkel fra Ringsaker Blad 17.1.09

Kåret som Norges hyggeligste butikk
Artikkel fra Gudbrandsølen Dagningen

Og nå jubilerer «Serviceministeren» i butikken mellom Moelv og Sjusjøen.

Hvert halvår kårer Kiwi kjeden den triveligste butikken å handle i. Kritieriene er service og hvem som har den hyggeligste betjeningen. For Kiwi butikken til Aksel Harby i Næroset ble det toppscore for siste halvår, noe de syntes var veldig gledelig.

- Miljøet er godt, og det er nesten ikke sykefravær blant de ansatte sier Harby, som også takker kundene for hyggelig tilbakemelding.

Jubilerer
Bjørn Havik husker da de solgte melk i spann og måtte dra frem en skuff for å finne mel og rosiner som ble solgt i løsvekt. I disse dager har den alltid blide og serviceinnstilte kjøpmannen på Næroset vært 50 år i butikken til familien Harby. Rene serviceministeren.

- Jeg savner den gamle disken hvor vi hjalp kundene med å finne varene, innrømmer Bjørn der han sitter i kassa.

- Jeg husker godt da unga kom for å kjøpe kandissukker for en tiøring, og jeg tok frem en bjørkeubbe og knuste de store klumpene på disken, sier han og ler. Da var skuffene fulle av varer som de helte over i poser eller kremmerhus, husker han og får et smil rundt munnen.

Begynte tidlig
Bjørn var nykonfirmert og ikke helt tørr bak ørene da gamlekjøpmannen Arne Harby undret på om han ville ha jobben som «gutt» i landhandleriet. Det var ikke nei i Bjørns munn, men han hadde neppe tenkt at det skulle bli et livslangt ja. Den gang var sortimentet langt mer omfattende, med byggevarer, klær og sko. Det var mange tunge løft, mange turer ut til kundene med den lille lastebilen eller varebilen. Tusenvis av kopper kaffe og kaker. Og når det luktet nystekte vafler på kjøkkenet, kunne han ikke si nei selv om tiden noen ganger løp fra ham. Når han først var innom ble det til at han både skiftet sikringer og lyspærer eller hentet et fange ved i skålen.

- Det var den gang det, minnes Bjørn. Det er ikke vanskelig å se at han trives i jobben. At han i går møtte på jobb selv om han hadde bronkitt og gikk på pencillinkur, forteller om en kjøpmann som elsker jobben sin.

Kundetekke
Han minnes enda de årene han jobbet sammen med Birger Skundberg, som hadde et spesielt godt kundetekke. Som så i øynene på unga som var innom at de var blakke, men hadde lyst på et bringebærdrops. Som kunne ta frem lommeboka og klaske den i disken foran de storøyde bedende småunga for å se om det var en slant der, så de kunne få det øynene drømte om.

- Det var kundebehandling jeg lærte mye av, og som jeg har tatt med meg i litt andre former, sier Bjørn. Og kunder som er innom kan aldri huske at han har hatt en dårlig dag. «Serviceministeren» må vel være en av dem som har bidratt til å gjøre Næroset til et lykkelig sted å bo og handle. 

Kilden: www.hyttepuls.no/sjusjoen

  
P1000822.gif
Bjørn koser seg med kake på Kom-fram-se`n
hvor temaet var "RO".

Tilbake

Lucky Næroset - midt i væla!
Næroset ligger midt i mellom alt! N`Dele i Sør - Afrika,Karachi i Pakistan og New York i USA, midt i mellom alle 3 mjøsbyene Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Lucky Næroset er i Ringsaker kommune.


Vis større kart